Ден на ученическото самоуправление в Стралджа
Ден на ученическото самоуправление в Стралджа / Общински пресцентър Стралджа

 

Традиционният Ден на ученическото самоуправление в СОУ „П. Яворов” – Стралджа започна със среща в учителската стая на двата екипа - ученици и учители, които бяха поздравени от директорката Маринова. Тя припомни факта, че всеки кандидат да влезе в ролята на учители или помощен персонал в училището трябваше да представи мотивационно писмо и да чака одобрение.

„Нашата цел с този ден не е само да се забавляваме, а отново да се учим. Как да търсим работа, как да предлагаме труда си, как да мотивираме интереса си към определена професия.”, подчерта тя и изрази увереността си, че учениците, след това изпитание, ще уважават повече своите учители, бидейки още по-наясно с труда им и отговорността,  която носят.

С биенето на звънеца по класните стаи в час влязоха новите преподаватели, които сериозно започнаха с преподаване на материала. Владислав беше щастлив, че  има задълженията на помощник директор, Ивет Янева доказа интереса си към счетоводството, Магдалена Кирова  постъпи като медицинска сестра. Много сериозен в своя час по история и цивилизация беше Андон Иванов, урокът по география предаде успешно Минко Иванов, а химията се оказа любим предмет на Адрияна Балъкчиева.