Д-р Ганка Василева - управител на Центъра за спортна медицина
Д-р Ганка Василева - управител на Центъра за спортна медицина / netinfo

Доктор Ганка Василева ще изпълнява длъжността управител на Центъра за спортна медицина и рехабилитация в Сливен до провеждането на конкурс, съобщи пред Дарик председателят на общинската комисия по нормативна уредба Димитър Митев. Това стана ясно след проведено съвместно заседание на председателстваната от него комисия и комисията по здравеопазване към местния парламент.

На заседанието е разгледана жалба от служителите на центъра срещу назначаването на доктор Василева за временно изпълняващ длъжността управител. На срещата са присъствали кметът на общината Йордан Лечков и председателят на ОС доцент Иван Андреев. Изслушани са и двете страни.

Според Димитър Митев проблемите имат преди всичко личен характер и нямат нищо общо с професионалните качества на доктор Василева. Затова двете комисии се обединили около идеята доктор Василева да остане на длъжността до провеждането на конкурс.

На заседанието на Общински съвет Сливен на 28 юни кметът ще внесе предложение за провеждането на конкурс. Най-вероятно той ще се проведе през месец септември. Управител на Центъра по спортна медицина бе доктор Пеньо Семков, който напусна, защото зае мястото на Димитър Грозданов в Общинския съвет.