Церемония по повод 177 години от рождението на Васил Левски
Церемония по повод 177 години от рождението на Васил Левски / Дарик Сливен, архив

На 18 юли община Сливен организира възпоменателна церемония по повод 177 години от рождението на Васил Левски и кани гражданите да присъстват на ритуала по  полагане на венци и цветя, който започва в 10.00 часа на паметника на Апостола на свободата на едноименния площад.

На този ден преди 177 години в Карлово е роден Васил Иванов Кунчев – Левски, Апостолът на българската свобода. Затова признателните съвременници се прекланяме пред един голям българин, един непокорен дух, който повече от век и половина вълнува сърцата и ни сплотява със своите идеи и саможертва в името на Отечеството.

 

В церемонията ще участват сливенският митрополит Иоаникий, областният управител, председателят на Общинския съвет, кметът на общината, представители на Областната дирекция на МВР, Регионалния инспекторат по образованието, Регионалния исторически музей, Художествената галерия „Димитър Добрович”, Съюзите на офицерите и сержантите от запаса и резерва, на военноинвалидите, Сдружение „Мати Болгария”, политически партии, обществени организации, граждани и ученици.