ЦДГ „ Радост” в село Бояджик  отпразнува 50-годишен юбилей
ЦДГ „ Радост” в село Бояджик отпразнува 50-годишен юбилей / netinfo

С юбилеен концерт под надслов „Децата са нашето прекрасно бъдеще” детската градина в село Бояджик отбеляза 50 години от откриването си. Празникът на детската градина се превърна в празник за цялото село. В детското заведение се обучават и възпитават 36 деца, разпределени в 2 групи от 4 села – Бояджик, Болярско, Гълъбинци и Златари, за които се грижат 4 висококвалифицирани педагози и 3-членен непедагогически персонал, съобщават от пресцентъра на Община „Тунджа”. Гости на празника бяха Георги Георгиев - кмет на Община „Тунджа”, Станчо Ставрев - зам.-кмет на общината, Елена Маджарова - кмет на село Бояджик, Нели Славова - общински съветник и председател на постоянната комисия по образование към община „Тунджа”, кметските наместници на селата Гълъбинци и Златари – Радостина Тодорова и Марин Митев, Янка Лилова - председател на Съвета на директорите на ЦДГ в общината, директори на детските учебни заведения в общината, бивши детски учителки и персонал на градината.

Децата поканиха на сцената кмета на общината Георги Георгиев, който им пожелава да растат здрави и умни, да бъдат все така любопитни и лъчезарни, а детството им да бъде щастливо и пъстроцветно. Децата получиха като подарък цифров фотоапарат. Кметът връчи и наградата за наука, образование и култура „Джон Атанасов”, която беше присъдена с решения на Общински съвет „ Тунджа”.

С много песни, танци и стихове децата създадоха празнична атмосфера. Специални гости им бяха и малките чаровници от ЦДГ „Звездица” с. Скалица и децата от детската вокална група „Пъстроцветна дъга” при читалището.

 

В този празничен ден Иванка Костадинова – директор на детската градина връчи грамоти на юбилейния випуск на детската градина. Тя им пожела: „На добър час! Бъдете здрави,весели , умни и добри! Обичаме Ви, вярваме във вас!”.