Бургаски апелативен съд потвърди присъдата на мъж, запалил баща си
Бургаски апелативен съд потвърди присъдата на мъж, запалил баща си / netinfo

Апелативен съд- Бургас потвърди осъдителна присъда на Окръжен съд- Ямбол и определи наказание 20 години „лишаване от свобода" на Любомир Киров.

Той е признат за виновен в това, че на 20 март 2015г., около 22,00 часа, в село Джинот, по особено мъчителен начин за убития и с особена жестокост, умишлено е умъртвил баща си - Любомир Георгиев, като залял със запалителна течност тялото му и го запалил.

Определеното от съда наказание трябва да бъде изтърпяно при първоначален „строг" режим в затвор.

Подсъдимият Киров боледувал от остеонекроза , която е в напреднал стадий. Отношенията между баща и син не били добри, като периодично между двамата възниквали конфликти. Киров не работел и ежедневно употребявал алкохол. Той смятал, че баща му не му осигурявал средства за извършване на операция. На 20 март 2015 г. между 11.00 и 17.00 часа, Киров отново употребил алкохол в дома си. Около 21.00 часа отишъл в питейно заведение, където продължил да пие. В

последствие се върнал в дома си, където започнал да хвърля вещи и да обижда баща си. Около 22,00 часа Киров отишъл при баща си и залял тялото му в зоната на гърдите и кръста, взел запалка и запалил залетия с бензин. Пламъците веднага обхванали тялото на Георгиев, който загинал в мъки. В последствие пожарът се разраснал и обхванал цялата къща.

Решението подлежи на обжалване и протест пред Върховния касационен съд в 15-дневен срок.