Близо 2000 души са посетили Музея на бойната слава в Ямбол
Близо 2000 души са посетили Музея на бойната слава в Ямбол / община Ямбол, Архив

Музеят на бойната слава в Ямбол се радва на все повече почитатели, сочат данните за посетителския интерес в най-новия културен институт в града.

Отворил врати на 9 май 2013 г., музеят набира все повече популярност както сред ямболлии, така и сред гостите на града. За първата година от съществуването си е бил посетен от 562 души, а през настоящата 2014 в периода от януари до септември, експозициите му са били разгледани от 1868 човека.

Растящият интерес към Музея на бойната слава се дължи както на интригуващите експонати, които могат да се видят на открито и в тематичните зали, така и на активната политика по популяризирането му.

В последната година музеят привлече стотици посетители чрез дните на отворени врати по повод официални празници и организирането на тематични беседи, свързани с важни дати от историята ни.

Значително завишен е интересът от страна на студенти и ученици, които в сравнение с 2013 г., през настоящата са се увеличи съответно от 27 на 97 студенти и от 94 на 204 ученика.

Във връзка с развитието и обогатяване на музейните сбирки, продължава  кампанията по събиране на лични дарения от страна на граждани. Приемат се всякакъв вид снимки, отличителни знаци, лични вещи, документи, облекло и др., които могат да дадат допълнително информация и обогатят фонда за военната история на Ямбол.