Баници, катми и консерви - атракцията на селския мол в Дражево
Баници, катми и консерви - атракцията на селския мол в Дражево / Община Тунджа

Първото издание на празника „Селски мол - шарена трапеза" се проведе в тунджанското село Дражево. Инициативата е на читалищата от селата Генерал Инзово и Дражево, а към нея се присъединиха читалищните настоятелства и самодейците от селата Безмер и Козарево.

Баници, катми и консерви - атракцията на селския мол в Дражево
netinfo
По оригинален и неповторим начин участниците презентираха своята продукция - плетива и други ръкоделия, оригинални коледни украшения, автентични сурвакници, ръчно изработени сувенири. На най - голям интерес се радваха кулинарните произведения - баници, погачи, тутманици, катми, сладкиши, зеленчукови и плодови консерви и др. Домашните вина и ракии също получиха нужното внимание.

Много ръчно изработени сувенири с коледна и новогодишна тематика от детските и учебни заведения, читалищата, клубовете на пенсионера, социалните центрове, допълваха богатата празнична палитра. Сурвакари, коледари, певчески и танцови формации от читалищата - организатори се погрижиха за празничното настроение.

Баници, катми и консерви - атракцията на селския мол в Дражево
netinfo
С много хора, шеги и закачки премина първото издание на празника „Селски мол - шарена трапеза" „Тунджа".

Средствата, набрани от празника „Селски мол „Тунджа" ще бъдат използвани за подпомагане на деца от детските градини и училища на селата Генерал Инзово, Дражево, Козарево и Безмер.