Арни идва в Ямбол?
Арни идва в Ямбол? / личен архив

Плакет на „Кукерландия” и покана да гостува на Ямбол, подписана от кмета на града Георги Славов, получи легендарният американски актьор Арнолд Шварценегер. Те му бяха връчени от почетния гражданин на общината Енчо Керязов по време на официална среща. Срещата бе по лична покана на Арнолд Шварценегер и се състоя на 3 март  - денят на Националния ни празник, съобщават от пресцентъра на община Ямбол.

Енчо Керязов бе специален гост и представи своя цирков номер на „Арнолд фестивал”. Това е едно от най–мащабните спортни събития в Америка, на което се представят повече от 45 вида спорт. Откриването се проведе в зала „Мемориал Аудиториум” в град Кълъмбъс, столицата на щата Охайо. На това място през 1969 г. Арнолд печели първата си шампионска титла – „Мистър Универсум”.

В словото си Енчо Керязов посочи, че гостува в Америка и като посланик на България и отправи покана от името на Христо Мутафчиев американският актьор да стане почетен член на Сьюза на българските артисти.

Арнолд Шварценегер получи от Керязов реплика на златната маска  на легендарният тракийски цар Терес. Оригиналната маска днес е в Националния исторически музей и е сред най-скъпите археологически открития, правени по нашите земи.

„Организирам този фестивал от много години, но никога не съм виждал цялата зала да става на крака” - с тези думи се обърна Арнолд Шварценегер към Енчо Керязов след цирковото му изпълнение. „Благодаря  ти много, че стана част от това откриване. Искам да те поканя отново и ще се радвам, ако приемеш моята покана за следващата година”, заяви още актьорът и бивш губернатор на Калифорния.