Актьори от НАТФИЗ гостуват на кукления театър
Актьори от НАТФИЗ гостуват на кукления театър / netinfo

Студентите от 4-ти курс специалност „Актьорство за куклен театър”  от НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов” ще гостуват на Куклен театър- Сливен от днес до 17 април. Пред сливенската публика те ще изнесат два спектакъла- „Приказно хоро” и „Мързеливата пчеличка”.

Спектакълът „Мързеливата пчеличка” е за най-малките. В него се преплитат темите за приятелството, красотата, трудолюбието. Група градинари се заемат да разкажат на своята колежка Фръцкова историята на мързеливата пчеличка, която по цял ден спинкала, която искала да стане царица , която се запознала с Търтея… И заради нейните хитри планове за малко да остави всички деца без мед. Добре че Маргаритката й помага да намери верния път и всички заедно, победили Търтея, отиват на Бала на цветята! Защото е пролет, защото сме красиви, когато сме трудолюбиви!

В спектакъла участват студенти на проф. Боньо Лунгов.

Студентите ще представят спектакъла по детските градини в Сливен и на 17 април в 9.30 в ДКТ- Сливен.

 Другият спектакъл „Приказно хоро” е весел и остроумен. Той  заразява публиката с неочаквани ситуации, кукли и много хумор. Изобилства с автентични песни и танци от българския фолклор, изпълнени на живо от студентите. Спектакълът е предназначен за широката зрителска аудитория. Малки и големи имат възможност да се насладят на един приказен и многоцветен калейдоскоп.

Участват студенти от 4-ти курс „Актьорство за куклен театър” с художествен ръководител проф. Боньо Лунгов.

Спектакълът ще бъде игран на сцената на Куклен театър- Сливен на 15 април от 19 часа и на 16 април от 11.30 и 12. 30 часа.

На 16 април от 16 часа проф. Боньо Лунгов ще проведе консултация с бъдещи кандидат-студенти в салона на ДКТ-Сливен.

За записване - тел  62 51 86.