300 от Сливенско на митинг за отваряне на ядрени блокове
300 от Сливенско на митинг за отваряне на ядрени блокове / netinfo

300 човека от Сливенска област пристигнаха в София с автобуси и лични автомобили на организирания от Движение “Напред” (ВМРО, ЗНС, ЛИДЕР, ГЕРГЬОВДЕН) митинг-шествие в подкрепа на отварянето на 3-ти и 4-ти блокове на АЕЦ Козлодуй и за отстояване на идеята за силна българска енергетика, съобщи общинският председател на Лидер в Сливен Румен Андонов.

„Митингът няма никаква политическа окраска и е повече демонстрация на икономически патриотизъм, отколкото протест. Правителството вече обяви някакво намерение за отваряне на блоковете, но е необходимо обществото да покаже, че настоява за това. Трябва да се съживи производството и енергетиката, като се търсят алтернативни източници, защото газовата криза скоро няма да отмине. Сливенският ТЕЦ, който работи на въглища доказа, че може да се справи със ситуацията, макар че е необходим разход за очистващи инсталации и в града нямаше проблеми”, коментира Румен Андонов. Той увери, че комендантите на митинга няма да допуснат провокации.

Шествието ще тръгне от НДК в 11:00 часа с маршрут по бул. Витоша и ще продължи с митинг в 12:00 часа на площад “Независмост”.

В митинга ще вземат участие народни представители от ПГ на движение „Напред”, ръководствата на политическите формации, които включва движението, представители на синдикатите и на Комитета за защита на АЕЦ Козлодуй.