2500 картички в националния конкурс „Весела Коледа за всички“
2500 картички в националния конкурс „Весела Коледа за всички“ / Община Сливен

Над 2 500 деца от различни краища на страната се включиха в националния конкурс „Весела Коледа за всички”, който се организира за девета поредна година от Художествена галерия „Димитър Добрович” - Сливен.

„Поради големия интерес, срокът за участие беше удължен до 12 декември, но все още пристигат картички - съобщи директорът на сливенската галерия Даниела Ненчева. - Най-трудното е да изберем победителите в конкурса. Искам да кажа на всички деца, че картичките им са прекрасни и си личи, че са направени с много любов. В момента четирима души от Художествената галерия оценяват творбите и това е една много трудна задача за тях. Със сигурност всички заслужават награда”. Организаторите са подготвили грамоти за всички участници, които ще стигнат до тях със съдействието на областните управители в страната.

Тази година броят на участниците е по-голям в сравнение с миналата и в националния конкурс са се включили абсолютно всички краища на България. Любопитно е, че участва дори наш сънародник от Чикаго.

Най-честото послание в картичките е за здраве и късмет.

По традиция всички картички, участващи в конкурса, ще бъдат предоставени в навечерието на Бъдни вечер и Рождество Христово на социалния патронаж в градовете Сливен, Котел, Нова Загора, Твърдица и в домовете за стари хора от Сливен и Нова Загора.

Списъкът на наградените ще бъде публикуван в сайта на Художествена галерия „Димитър Добрович”, а церемонията по награждаването на отличените творби ще се проведе зала „Сирак Скитник” на 17 декември от 11.00 ч.