/ Община Силистра
В централната част на Силистра грейнаха светлините на коледната елха. Светлините запалиха кметът на общината д-р Юлиян Найденов и деца от Вокалната студия "До Ре Ми" с ръководител Бонка Скорчелиева.

Поради противоепидемичните мерки, въведени в страната, нямаше концертна програма.

От общината напомнят за обявения конкурс за коледна украса "Бяла и красива Силистра". Желаещите да участват могат да изпращат до три снимки на празничната украса на вътрешни пространства, фасади на домове и сгради, двор, витрина, тераса, междублоково пространство от днес до 1 януари 2021 година.

Народното читалище "Пробуда-1840" в с. Калипетрово осъществява онлайн участие в проявата "Коледно предизвикателство" за ръчна изработка на коледни картички, сувенири, украшения в домашна среда. Снимките на изработените материали се изпращат до читалището, което организира и онлайн конкурс "Писмо до Дядо Коледа".

В Регионалната библиотека "Партений Павлович" се организират няколко изложби - "Коледна приказка" - на силистренски приложници, "Бяло Рождество" - с наградените рисунки от едноименен конкурс, "Новогодишни поздрави от миналия век" - колекция от пощенски картички, и "Традиции за зимните празници" - изложба от фондовете на библиотеката.
БТА