Снежната покривка в Шумен е около 10 сантиметра.
Снежната покривка в Шумен е около 10 сантиметра. / dariknews.bg

В сряда още сутринта от югозапад валежите ще спират и облачността ще започне да се разкъсва. Вятърът ще се ориентира от север-северозапад, ще е умерен до силен и с него ще нахлува още студен въздух. До края на денонощието снеговалежите ще спрат, най-късно в крайните североизточни райони. Остава студено с максимални температури между минус 7° и минус 2°, малко по-високи в крайните югозападни и югоизточни райони.

В цяла Северна България е обявен жълт код за обилни снеговалежи и ниски температури.

Атмосферното налягане ще се повишава и вечерта ще се доближи до средното за февруари.

Над планинските масиви на Югозападна България валежите сутринта ще спрат, а облачността ще се разкъса и намалее, след обяд и до предимно слънчево. В останалите планини все още ще превалява сняг, в процес на спиране, най-късно, вечерта, в Източна Стара планина. Ще духа умерен и силен западен вятър. Температурите още ще се понижат и максималната на височина 1200 метра ще е около минус 7°, на 2000 метра – около минус 13°.

Над Черноморието ще бъде предимно облачно, с валежи от сняг, в южните райони примесени с дъжд, които след обяд ще започнат да спират. Ще духа умерен до силен север-северозападен вятър. Максималните температури ще са между минус 4° и 1°. Температурата на морската вода е 4-5°. Вълнението на морето ще е 3-4 бала.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg