НИМХ-БАН
НИМХ-БАН / netinfo

В събота главно в източните и южните райони ще има краткотрайни валежи и гръмотевична дейност, но от северозапад облачността ще се разкъсва и намалява.

През деня ще е ветровито, но привечер северозападният вятър ще започне да отслабва. Ще е чувствително по-хладно, с преобладаващи максимални температури между 20° и 25°.

В Шумен и Търговище ще духа силен запад-северозападен вятър със скорост 14-19 м/сек. Вечерта вятърът ще отслабне. През втората половина от нощта срещу събота ще има и интензивни валежи, придружени с гръмотевици. Възможни са градушки. Количества - локални извалявания до 25-30 л/кв.м.

С преминаването на студения атмосферен фронт налягането бързо ще се повиши и ще е по-високо от средното за месеца.

Над планините ще преобладава облачно време. Краткотрайни валежи ще има на места, главно в планините в Източна България и Рило-Родопската област. В крайните южни планински райони валежите ще са по-интензивни. След обяд над Западна Стара планина облачността ще се разкъса и намалее. Ще духа умерен и силен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 13°, на 2000 метра – около 7°.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg