времето зима поле
времето зима поле / БГНЕС

Днес над Западна България валежите ще спрат и облачността ще се разкъса и намалее. Над източната половина от страната ще се задържи облачно със слаби валежи от сняг, които постепенно ще спират, най-късно в югоизточните райони. В Източна България ще продължи да духа умерен до силен вятър от север-северозапад и ще има условия за навявания. Максималните температури ще се от минус 2-3° в североизточните райони до 6° в крайните югозападни, за София - около 0°.

Жълт код е обявен за 9 области на страната. В областите Силистра, Разград, Търговище, Шумен, Варна и Добрич ще духа силен северен вятър, който в комбинация с отрицателните дневни температури ще създава усещане за много студено време. Ще има превалявания от сняг и условия за виелици.

Над планините ще има значителна облачност и на отделни места ще превали слаб сняг. Ще духа умерен североизточен вятър. Максимална температура на 1200 метра минус 2°, на 2000 метра – около минус 6°.

По Черноморието ще бъде облачно с превалявания от сняг, които постепенно ще спират, най-късно по южното крайбрежие. Ще духа умерен и силен вятър от север-северозапад. Максималните температури ще са между 0° и 2°. Температурата на морската вода е около 8°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg