Започват състезанията между отрядите Млад огнеборец в Търговищко
Започват състезанията между отрядите Млад огнеборец в Търговищко / netinfo
Днес започват състезанията на младежките противопожарни отряди “Млад огнеборец”, организирани от ОД “ПБЗН”-Търговище. Те са етап от Деветите републикански състезания, които ще се състоят през м. юни т.г. Районните напревари се организират със съдействието на училищните ръководства, на Регионалния инспекторат на МОН и на общините, което е израз на провежданата регионална и местна образователна политика за повишаване на противопожарната култура на подрастващите.

Надпреварата между училищните отбори от общините Омуртаг и Антоново стартира в 10 часа днес, съответно на градските стадиони в Омуртаг и Антоново. Отборите от община Попово и от община Опака ще мерят сили и умения от 10 часа на 23 април, сряда, на спортната площадка на основно училище “Н. Й. Вапцаров” в гр. Попово, а връстниците им от Търговище – на 25 април, петък, от 10 часа на откритата спортна площадка на I СОУ “Св. Седмочисленици”.

Отборите-победители в районните състезания ще се борят помежду си за званието областен първенец на състезания, които ще се проведат на 22.05.2008 г. на градския стадион в Попово.