Заловиха трима, крали дизелово гориво от ДАФ
Заловиха трима, крали дизелово гориво от ДАФ / netinfo

Трима младежи са били заловени по време на опит да откраднат дизелово гориво от товарен автомобил „ДАФ”. Това съобщават от ОД на МВР – Шумен. Около 03:00 часа тази нощ, служители на реда са забелязали на ул. „Перуника” в града, три лица със съмнително поведение. Щом забелязали, че към тях идват униформени тримата побягнали в различни посоки. Полицаите задържали 25-годишен мъж от Шумен и 23-годишен младеж от Нови пазар, познати на полицията.

При огледа край „ДАФ”-а са открити 16 пластмасови бутилки от минерална вода, с вместимост от по 10 литра и маркуч. Той бил поставен в една от тубите, а от нея преливало дизелово гориво. Установено е, че катинарът на резервоара е отворен с ключ. Задържаните били отведени в Районното управление в Шумен. При последваните мероприятия е установено, че тримата са се придвижвали с лек автомобил „Рено”, с шуменска регистрация.

Около 04:30 ч. край лекия автомобил се появил млад мъж, който при полицейската проверка дал противоречиви обяснения, какво прави в този район. Установено е, че това е третото лице, което било забелязани край товарния автомобил. Младежът е на 21-години от Нови пазар и също е познат на полицията. Тримата са задържани за 24 часа. Образувано е бързо полицейско производство. Работата по случая продължава.