/ СИДП
Над 100 декара нови гори ще бъдат залесени през тази година в ДГС-Омуртаг, съобщи директорът на стопанството инж. Красимир Николов. Направена е почвоподготовка на 140 декара, като 20 от тях са вече са засадени.

Забраняват движението на МПС в Шуменското плато

На 23 март, малко преди Седмицата на гората, в териториалното поделение стартира кампания за залесяване на 90 декара дъбова гора в района на Панайот Хитово. Иглолистната гора до селото беше нападната от корояд и сега на нейно място ще се появи млада широколистна гора. 

В инициативата ще участват служители на Областна управа Търговище, деца от училището в Камбурово, неправителствени организации, граждани, както и работници и служители на стопанството. Всички, които искат да участват в залесяването са добре дошли. Хората от областта знаят къде се намира терена и ще ги очакваме в събота.

Не е нужно да се прави предварителна заявка и всеки ще може да засади своето дръвче, за да знае че част от новата гора е и негово дело, коментира инж. Николов. През есента в стопанството ще бъдат залесени още 20 декара гори. 120 000 лева ще струва на ДГС-Омуртаг залесяването и отглеждането през следващите години на горите, които ще бъдат създадени сега.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари