Задържаха издирван младеж, блъснал чужда кола и вдигнал скандал
Задържаха издирван младеж, блъснал чужда кола и вдигнал скандал / netinfo

Обявен за издирване мъж от Монтана беше задържан в Шумен. Това съобщиха за Дарик от полицията.

В дежурната част на РПУ на МВР – Шумен е бил подаден сигнал, че в апартамент на студентските общежития на ул. “Александър Пушкин” е възникнал скандал. За изясняване на случая е изпратен полицейски екип. При проведените първоначални мероприятия служителите на реда установили, че скандалът е възникнал по повод на станал малко преди това пътен инцидент.

Пред полицаите 23-годишен младеж обяснил, че 21-годишния М.И. от село Копиловци, обл. Монтана, който гостувал на своя позната в общежитието е управлявал лекия му автомобил “Фолксваген Голф” и се ударил в пътен знак на бул. “Симеон Велики”. 21-годишният младеж отправил обидни думи и заплахи към 23-годишния мъж, както и към 20-годишна девойка от Търговище и 22- годишна жена от Монтана, живеещи в общежитието.

Мъжът от с. Коприловци, област Монтана, отказал да представи за проверка личната си карта на полицейските служители и се държал дръзко и арогантно с тях. Бил е отведен е в РУ на МВР - Шумен. Установено е , че в края на месец септември е обявен за издирване от ОД на МВР - Монтана с мярка “принудително довеждане” по досъдебно производство на РУ на МВР - Лом за престъпление по чл. 343 от Наказателния кодекс.

При извършените допълнителни мероприятия е установено, че 21-годишният младеж е и неправоспособен. Съставени са му актове за дребно хулиганство и по Закона за движение по пътищата. Младежът е задържан за 24 часа.