полиция
полиция / БГНЕС
Притежание на два вида наркотични вещества у двама души е установено в хода на проведена на 2.10.2019 г. на територията на гр. Търговище специализирана полицейска операция за противодействие и ограничаване на престъпленията, свързани с наркотични вещества.

На 2.10.2019 г. при извършена около 13,40 ч на ул. „Преслав“ в гр. Търговище полицейска проверка на лек автомобил“Сеат Алхамбра“ – собственост и управляван от 41-годишен мъж от с. Пъдарино, община Омуртаг, е установено, че същият държи у себе си суха тревиста маса с тегло около 4 грама, което при извършен полеви наркотест реагира на наркотичното вещество марихуана.

При извършена на същия ден около 15 ч полицейска проверка на улица в гр. Търговише на 20-годишен мъж от същия град е установено, че същият държи у себе си 0,50 грама бяло прахообразно вещество, което при извършен полеви наркотест реагира на наркотичното вещество метамфетамин.
 
Двамата са задържани за срок до 24 ч в РУ-Търговище на основание чл. 72, ал. 1, т. 1 от Закона за МВР. Наркотичните вещества са иззети за нуждите на разследването по съответния надлежен ред. По случаите в РУ-Търговище са  образувани две досъдебни производства по чл. 354а, ал. 3, т. 1 от Наказателния кодекс – за притежание на наркотични вещества.
 
По време на специализираната акция са проверени 25 лица и 10 МПС.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.