Община Шумен е предоставила за издръжка и за дейности на Скаутския клуб "Мадарски конник" 162 584,44 лева от 2011 до 2021 година, съобщават от общинската администрация в града, във връзка със скандала по повод финансирането на клуба на заседанието на Общинския съвет в края на миналата седмица.

Бой между общинари в Шумен след скандал в местния парламент (ВИДЕО)

Скаутският клуб е подкрепен от Община Шумен и чрез предоставяне на помещения за офис и склад под наем в централната градска част с обща площ 56 кв.м. Определената и договорена цена за наем е преференциална. Тя е в размер на 1,54 лв./кв.м. наета площ, а начална цена при провеждане на търг в същата зона е 5,02 лв./кв.м.

Как и защо се стигна до агресия и размяна на юмруци в местния парламент в Шумен (ВИДЕО)

"За нас е важно обществеността, родителите и семействата на децата да знаят цялата истина. Смятаме, че е крайно време спекулациите и некоректните интерпретации по тази тема да спрат", се посочва още в писмото до медиите, придружено със справка за финансовата подкрепа на скаутския клуб за последните десет години.

Размяна на юмруци в общинския съвет в Шумен. Поводът за напрежението между общинарите станаха парите за скаутския клуб в града. Сблъсъкът беше запечатан в клип и разпространен в интернет в края на месец юли.
 
БТА