Волов започна сезона с нулево домакинско равенство
Волов започна сезона с нулево домакинско равенство / netinfo

Отборът на ПФК „Волов" - Шумен започна новият сезон в Б Източна група с нулево равенство като домакин на „Черноморец" - Балчик и спечели първа точка за класирането. Шуменци стояха по-добре на терена през целия мач и търсиха победата, но като цяло играта им с нищо не превъзхождаше тази на гостите от Балчик. „Волов" изигра мача с чисто нови екипи, подарени им от бившият президент на клуба и настоящ член на Управителния съвет Петър Атанасов.

Първият по-опасен удар в срещата отправиха гостите в 6-та минута, когато след пряк свободен удар пред вратата на шуменци се стигна до шут, който мина близо до дясната греда на вратарят Славов. Десет минути след това Ирфан от домакините стреля опасно от 15 метра, но топката премина близо до вратата на „Черноморец". В 17-та минута беше и най-чистото положение за гол в мача. При постепенна атака на „Волов", сам срещу вратаря на гостите се оказа нападателя Атанасов, но той не успя да преодолее стража на „Черноморе" и пропиля положението. Останалата част от първото полувреме премина с равностойна игра и няколко интересни атаки на „Волов". В края на първите 45 минути контузия получи играча на гостите Маринов, който беше откаран с линейка за оказване на медицинска помощ в МБАЛ - Шумен.

 

Втората част започна със смяна в състава на „Волов", на мястото на необедителният Вълков в игра влезе шуменецът Борислав Войков. Той внесе свежест в халфовата линия на домакините и през цялото второ полувреме те играха по-настойчиво и атакуваха по-често. Все пак футболистите на „Черноморец" не се отказаха да търсят трите точки и още в 50-та минута шутираха много опасно след пряк свободен удар и топката премина близо до дясната греда на шуменци. В последните десет минути домакините направиха няколко опасни атаки, но до гол не се стигна и след триминутно продължение главния съдия Ахмед Ахмед сложи край на мача.

Втората среща за сезона на „Волов" ще бъде на 16 август в Пловдив, където ще гостува на местния "Спартак".