Ветеринарите в Шуменско спират работа от днес
Ветеринарите в Шуменско спират работа от днес / Sofia Photo Agency
45 ветерири в Шуменско, членове на Български ветеринарен съюз, спират работа днес
25804
45 ветерири в Шуменско, членове на Български ветеринарен съюз, спират работа днес
  • 45 ветерири в Шуменско, членове на Български ветеринарен съюз, спират работа днес

Всички членове на Българския ветеринарен съюз в Шумен, общо 45 правоспособни ветеринарни лекари спират работа от днес. Това заяви в интервю за Дарик д-р Иван Щерев, председател на шуменската структура на Съюза на ветеринарите. Причина за това е, че няма сключен годишен рамков договор с Министерството на земеделието и храните и сключени индивидуални договори с местната Регионална ветеринарно-медицинска служба, уточни д-р Щерев.  

„Нашият ангажимент към собствениците на животни остава и всички спешни случаи ще се поемат, ние не преустановяваме лечението", обяснид-р Щерев. По думите му, обаче се преустановява извършването на мерките по Профилактичната програма - изследване на животните, издаване на документи за предвижване в страната и ваксинациите предвидени в тази програма. По този начин на практика в страната ще се придвижват непрегледани и неосвидетелствани животни, каза още д-р Щерев.

Ветеринарните лекари ще спрат и актуализирането на данните в информационната система. „Тези, които ще подават стопаните на животните ще са неверни, защото няма да са актуални и това ще им създаде проблеми при получаването на националните доплащания и директните плащания", каза още д-р Иван Щерев.

Цялото интевю с него чуйте в прикачения звуков файл.