В Търговище дискутираха защо са важни европейските избори
В Търговище дискутираха защо са важни европейските избори / Борислав Курдов

Кандидатите за евродепутати от листата на Коалиция за България Александър Симов и Катя Колева проведоха в четвъртък среща дискусия с млади хора и с представители на медии. На нея те говориха за значимостта на изборите за Европейски парламент, които ще се проведат на 25 май 2014 година.
След изборите на 25 май има реален шанс Европа да смени курса, заяви Александър Симов. Според него единствено БСП развива визия за различна Европа. „Европейският съюз не е този, който трябва да бъде, защото в името на това да оцелеят банковите системи в някои страни, бяха разбити социалните държави, бях унищожени социалните системи". Пред младите хора Симов заяви още, че европейската левица е против развитието на „Европа на две скорости", т.е. против разделянето на богат елит и бедно гето. Затова той призова да се гласува за леви партии, които ще отстояват националните интереси на България.
Един отделен европейски депутат няма как да направи Европейската пролет за България, заяви кандидатът за евродепутат от листата на Коалиция за България Катя Колева. Според нея, евродепутатите от Коалиция за България ще бъдат част от една силна група на Партията на европейските социалисти в Европа, в която ще могат да убедят колегите си да отстояват националните интереси на европейско ниво.
По-късно по време на срещата младите хора зададоха свои въпроси относно политиката на Коалицията, както и изразиха мнения относно предизборната кампания.