В Разградско доставят допълнително бюлетини
В Разградско доставят допълнително бюлетини / netinfo

В една община в Разградско вече е обявен край на изборния ден. От ОИК – Завет събщиха, че вече са затворили всички секции на територията на общината. През целия ден там не е подадена нито една жалба, гласували са 60% от избирателите.

В Самуил е съставен акт за админинистративно нарушение на председател на секционната комисия в село Владимировци, той изнесъл печата на комисията извън секцията. За 40 минути е прекъснат изборния процес, назначен е нов председател на СИК, предложен от същата политическа сила – НДСВ. В ОИК-Лозница е подадена само една жалба в изборния ден – за недопускане на придружител до мястото за гласуване.

В Цар Калоян жена се жалвала, че някой й взел личната карта, после пред полицията признала, че това не е вярно.

ОИК-Исперих е разгледала 7 жалби. Сред тях – за кандидат общински съветник, който облепил буса си агитационни материали и за поставяне на предизборни плакати на по-малко от 50 м. от СИК. В 3 села се е наложило доставяне допълнителнно на бюлетини, в Райнино – 80 за селски кмет, в Печеница – 25 за общински кмет и по 30 за селски и за съветници, във Вазово – 100 за селски кмет, а също и допълнителна изборна урна.

В Кубрат са подадени 13 жалби през деня, уважени са 2 – за агитационни материали на нерегламентирано място. В село Тертер са доставени допълнително по 30 бюлетини за общински кмет и за съветници.

В община Разград все още има опашки пред секциите и не е обявен край на изборния ден - съобщи говорителят на ОИК Стоян Дончев.