Полиция/АРХИВ
Полиция/АРХИВ / dariknews.bg
Установена е жената, откраднала портмоне от Младежкия дом. Собственичката на портмонето по-рано през деня пусна видео запис с кражбата във Facebook.

От полицията съобщават, че посегателството е било на 12 юли в Шумен. На 13 юли потърпевшата е заявила кражбата в РУ- Шумен. Работата по разкриване на извършителя е започнала веднага.

Пострадалата е предоставила и запис от охранителна камера от работно й място. Съобщила, че й е откраднато портмоне с лична карта, шофьорска книжка, дебитна карта с пин код на нея и сумата от 50 лева. Изяснена е самоличността на жената, която извършила кражбата. На няколко пъти полицейски служители са я търсили на адреса, на който живее, но не била открита.

Днес, след като била установена е била разпитана в РУ- Шумен. Жената направила самопризнания. Обяснила, че съжалява за постъпката си и че ще възстанови сумата  до следващия петък. Документите казала, че ги е хвърлила в контейнер за смет. За тях собственичката им подала декларация, че са откраднати. Обявени  са за невалидни. Това се прави с цел да няма злоупотреби с личните данни на собственика, ако бъдат намерени от недобросъвестни граждани.

Днес пострадалата е повикана в полицията. Обяснено й било, че извършителят на кражбата е установен. Материалите по преписката ще бъдат докладвани на прокурор.