Хванаха 440 кг тютюн без бандерол
Хванаха 440 кг тютюн без бандерол / ОД на МВР-Шумен
38-годишен мъж от Гоце Делчев се е споразумял за условно наказание заради държане на над 90 килограма тютюн без бандерол. Наказанието е одобрено от Районния съд във Велики Преслав. 

Хванаха 440 кг тютюн без бандерол (СНИМКИ)

Мъжът и негов съгражданин бяха хванати да превозват близо 440 килограма от акцизната стока на 22 януари във село Веселиново. Около 5:00 часа сутринта тогава, полицейски екип, който работел по безопасността на движението в селото, забелязал Ауди „А4“ и Форд „Фокус“, които се движили един след друг. Водачите рязко намалили скоростта си на движение, след като забелязали патрулния автомобил.

Хванаха 440 кг тютюн без бандерол
ОД на МВР-Шумен

Подозрителното им поведение на пътя станало причина униформените да ги спрат за проверка. При проверката в купето на форда са намерени множество черни чували с тютюн, багажникът на аудито също бил пълен с акцизна стока.

Изяснено било, че водачът на Форда - 30-годишен мъж от Гоце Делчев, превозва 350 кг тютюн, а 90 кг от акцизната стока е превозвал 38-годишният негов съгражданин., който бил зад волана на аудито. Тютюнът е иззет, мъжете арестувани

Хванаха 440 кг тютюн без бандерол
ОД на МВР-Шумен

По-възрастният от двамата контрабандисти признал, че държал 91,595 кг насипен тютюн за пушене, на стойност 30390 лв. и така се споразумял за 2-годишна условна присъда, с 5 години изпитателен срок. Той няма право 2 години да се занимава с дейности, свързани с акцизни стоки. 
Той ще трябва да поеме и направените по делото разноски в размер на 1167 лв. – платени възнаграждения на вещи лица от бюджета на ТМУ – Варна.

Определението е окончателно и има последиците на влязла в сила присъда.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.