Условна присъда от 16 месеца за Калин Николов, нападнал фелдшер в Спешния център
Условна присъда от 16 месеца за Калин Николов, нападнал фелдшер в Спешния център / снимки: Дарик-Шумен

Условна присъда за 30-годишният Калин Николов, нападнал медик от Спешния център в Шумен, постанови Районния съд. Магистратите признаха Николов за виновен в нанасяне на лека телесна повреда на фелдшер Денчо Денев и го осъдиха на 16 месеца условно, с 4-годишен изпитателен срок. Николов ще трябва да разплати и разноските по досъдебното производство и делото в общ размер на 365 лв.

Калин Николов, запази мълчание след произнасянето на присъдата и не коментира. „Достатъчно тежка присъда наложиха на подзащитния ми, поне ние няма да обжалваме", заяви защитникът му.

Постановлението на Районния съд може да бъде обжалвано.

Делото за срещу 30-годишният мъж от село Мадара започна на 8 ноември и приключи в две съдебни заседание. Процесът премина при съкратената процедура, като в началото Николов призна вината си за нападението над фелдшер Денев. Инцидентът стана вечерта на 28 октомври, когато Николов посетил Спешния център, за да потърси медицинска помощ за майка си. Ненадейно младият мъж нападнал фелдшера, нанасяйки му няколко удара, в следствие на което е счупил носа на Денчо Денев.