Три пожара гасиха огнеборци в Шуменско
Три пожара гасиха огнеборци в Шуменско / Sofia Photo Agency

Три пожара с материални щети са възникнали през денонощието в Шуменско - информират от полицията. 100 квадратни метра покривна конструкция на навес, 2 тона фураж, 100 бали с фураж, 4 кубически метра дърва за огрев са били изпепелени около 12.00ч. вчера при пожар в двор в село Васил Друмев. След намесата на огнеборците пожарът е локализиран и потушен, като не е допуснато разпространението му в намиращи се в близост две къщи. За гасенето му са използвани 8 тона  вода. Най-вероятната причина за възникването му е запален огън в съседно дворно място, който е оставен без надзор.

Пламъци унищожиха и аспиратор и печка, а жилище е било опушено на ул. "Ген. Драгомиров" в град Шумен. Най-вероятната причина за възникването му е оставен без надзор електрически готварски уред.

Около 01:10 часа в Районна служба "Пожарна безопасност и защита на населението" - Каолиново е получен сигнал, че в двор в село Лятно е възникнал пожар. Унищожени са 3 декара с посеви от люцерна. Причините за възникването му се изясняват.

Пожарникарите са гасили и 6 пожара със сухи треви и отпадъци.