Инициативата е подкрепена от Алкомет АД
Инициативата е подкрепена от Алкомет АД / dariknews.bg
Инициативата е на МВР и е подкрепена от Алкомет

Нова инициатива за намаляване на пътните произшествия започна в Шумен. В града и край 5-ти километър са поставени 3 билборда с послания към водачите на моторни превозни средства.

Те са част от кампанията „Шофирайте разумно. Животът е с предимство!“ и съдействие за изработването им е оказано от фирма „Алкомет“ АД.

Инициативате бе представена от началника на ОД на МВР ст. комисар Ялчън Расим и Фикрет Индже, председател на Надзорния съвет на „Алкомет“ АД.

Билбордовете са на възлови места в Шумен
dariknews.bg

Подкрепям тази инициатива на полицията в Шумен, защото живея в този град. Като компания се чувстваме социално ангажирани и винаги се стараем да повишаваме стандарта на живот в нашия град, посочи Фикрет Индже.

Той самият даде пример със себе си и катастрофа, в която е участвал, докато проверявал имейла си по телефона.
Животът на хората е много по-важен от един телефонен разговор, категоричен бе Фикрет Индже.

Инициативата е подкрепена от Алкомет АД
dariknews.bg


Ст. комисар Ялчън Расим отбеляза, че със съдействието на „Алкомет“ са изработени и листовки с правила на движение, раздавани на първокласниците на 15 септември, както и брошурите с нарушенията и глобите, които получиха шофьори през октомври.

През 2016 г. в област Шумен са станали 1001 катастрофи, а през 2017 те са с 30% по-малко – 673. Броят на жертвите на пътя се запазва – 24 през 2016 и 2017 г.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.