Товарен автомобил се запали в района на Ришки проход
Товарен автомобил се запали в района на Ришки проход / Dariknews.bg

Товарен автомобил „ДАФ", с молдовска регистрация се е запалил на пътя Шумен-Карнобат в района на Ришки проход. Това съобщиха за Дарик от ОД на МВР-Шумен. Повредена е задна лява гума и пластмаса на калник. След намесата на огнеборците пожарът е локализиран и потушен. За гасенето му са използвани 2 тона вода и 20 литра пяна. Най-вероятната причина за възникването му е техническа неизправност.

През денонощието пожарникарите в Шуменско са гасили 6 пожара на сухи треви. Единият от тях е възникнал в землището на с. Осмар. След намесата на огнеборците пожарът е локализиран и потушен. За гасенето му са използвани 1 000 литра вода.Сухи треви са се запалили и на  ул. "Северна" в Шумен. За гасенето им са използвани 900 литра вода. Огнеборците са откликнали и на сигнал за горящи сухи треви в землището на село Нова бяла река. Пожарът е локализиран и потушен с 1 500 литра вода.

Пожарникарите са гасили и горящи сухи треви в землището на Нови пазар и Шумен. Те са потушили и пожар, възникнал на стърнище в землището на квартал "Мътница" на Шумен. За гасенето на тези пожари са използвани 7 тона вода.