/ netinfo
Тежка катастрофа е станала край Хитрино този следобед. По първоначална информация са загинали трима души. От Окръжната прокуратура в Шумен потвърдиха, че лек автомобил е самокатастрофирал между Хитрино и Каменяк. Загинал е водачът и двамата му спътници.

Мъж загина в катастрофа край Шумен

Сигнал за инцидента е подаден малко след 15.00 часа, като районът на катастрофата е близо до жп прелеза между селата Хитрино и Каменяк.

Трима загинаха при катастрофа в Шуменско
netinfo

На мястото на инцидента бяха директорът на шуменската полиция и наблюдаващ прокурор. 

"Имаме трима починали на място. Водачът е на 37-години и двама пътника на 56 години – и тримата са мъже. Те са работили при арендатор в Хитрино и са се прибирали към село Каменяк", обясни директорът на шуменската полиция старши комисар Ялчън Расим.

"Като гледаме обстановката, най-вероятно е несъобразена скорост, защото автомобилът се е преобърнал, труповете са разхвърляни на разстояние, има и разхвърляни доста части от колата и всичко това сочи за висока скорост. Канавката е доста дълбока. Вероятно там се е преобърнал автомобилът", посочи прокурор Димитър Димов. 

катастрофа Шумен
netinfo

"Той допълни, че има данни, че по времето, по което са пътували, за да се прибират в Каменяк, е валяло дъжд. Така че твърде вероятно е пътната обстановка да не са я съобразили със скоростта", заяви прокурор Димов.

От окръжната прокуратура ръководят досъдебно производство по случая. Разследването трябва да изясни причините и обстоятелствата, довели до тежкия инцидент.

 
катастрофа Шумен
netinfo


За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари