Футбол, борба и демонстрации
Футбол, борба и демонстрации / dariknews.bg

С няколко различни прояви полицаите в Шумен отбелязаха професионалния си празник 8 ноември - Архангеловден. Те се прове3доха в  спортната зала на Средно училище „Йоан Екзарх Български“ и включаваха турнир по борба и футбол на малки врати.

Спецполицаи пък демонстрираха техники за задържане и отвеждане на престъпници.

Футбол, борба и демонстрации
dariknews.bg


В навечерието на професионалния празник на българската полиция – 8-ми ноември директорът на ОДМВР- Шумен ст. комисар Ялчън Расим отправи поздрав към служителите в дирекцията.

Да си полицай не е професия, а дълг. Професията ни е трудна, изисква всеотдайност, дисциплина и хуманизъм. Пожелавам на всички да отстояват принципите на професията ни, с чест да следвате професионалния си път, каза в приветствието си директорът на областната дирекция.

Той отчете спад на престъпленията с близо 9% тази година в сравнение със същия период на миналата година - с 13 на сто са намалели кражбите, а с 33% грабежите.

Увеличение с 5% има при престъпленията против личността и с около 7 на сто при наркотиците.

Със заповед на директора по случай празника с "писмена похвала" са наградени 34 служители.

Тимът на РУ- Каолиново спечели футболният турнир, втори се класираха полицейските служители на РУ- Велики Преслав, а третото място зае отборът на РУ- Шумен.

В надпреварата по борба първо място зае Красимир Кавунски, втори се класира Минчо Ненов, третото място остана за Милен Петков, тримата от РУ- Шумен.

Футбол, борба и демонстрации
dariknews.bg


Студенти от шуменския филиал на Медицинския университет във Варна измериха кръвното налягане на полицаите преди състезанията. Събитието беше уважено от проф. Соня Тончева, гл.ас. Радостина Жечева и доц. Теодора Евтимова от МУ “Проф. д-р П.Стоянов“ Варна, филиал Шумен.

На 8 ноември българската полиция отбелязва своя празник.
 
За първи път празникът на българската полиция се чества на 21 ноември 1924 г. (ст. стил св. Архангел Михаил). Прекъснат е след 1943 г. По предложение на Националния полицейски синдикат през 1994 г. църковният празник Архангеловден - 8 ноември, е обявен за празник на Националната полиция.