Нови пазар
Нови пазар / dariknews.bg
Община Нови пазар е сред общините, които получиха допълнителни средства с решение на Министерски съвет. На извънредна сесия Общинския съвет трябваше да приеме изменение в капиталовата програма, в която да бъдат включени и допълнителните 700 000 лева, отпуснати от правителството.
 

Кметът на Нови пазар Ивайло Камаджиев
dariknews.bg


Тези пари дойдоха тъкмо навреме и ще свършат много работа, каза кметът Ивайло Камаджиев. Имаме доста амбициозна инвестиционна програма, която надхвърля нашите възможности. Искахме да направим много неща с малко пари и не се получи и затова започнахме да търсим други мерки за финансиране, обясни той и посочи, че затова провел няколко срещи с министъра на регионалното развитие. Кметът обяснил, че има някои неща, които трябва да се направят, за да дадат ход на дейности по европейските програми.
 
 
Усилията на кмета Камаджиев дадоха резултат и правителството н...

УСИЛИЯТА НА КМЕТА КАМАДЖИЕВ ДАДОХА РЕЗУЛТАТ: КАБИНЕТЪТ "БОРИСОВ 3" ОТПУСКА 700 000 ЛЕВА ЗА ИНВЕСТИЦИИ В ОБЩИНА НОВИ ПАЗАР! За повече подробности вижте видеото ->

Публикувахте от Ивайло Камаджиев в 16 август 2017 г.


В следствие били отпуснати и парите, които ще се ползват за три проекта. 

ремонт
dariknews.bg


250 000 лева са заделени за два водопровода на улица Плиска в Нови пазар. На тази улица ще бъде извършен пълен основен ремонт по програмата за селските райони, но за да се случи това трябва да сме сменили всички подземни комуникации, заяви Камаджиев. 

На улицата често стават аварии, а след тяхното отстраняване остават кръпки и настилката е силно повредена.

200 000 лева са отпуснати за ремонт на централния водопровод в село Правенци. Там има много загуби на питейна вода, каза общинският кмет и допълни, че след реализирането на проекта загубите ще намалеят драстично.

Третият проект е многофункционалната зала в село Памукчии. Това е зала, в която ще се провеждат културни мероприятия и ще обслужва жителите на цялата община, каза Ивайло Камаджиев. Нейната стойност е 250 000 лева.

ремонт
dariknews.bg


Кметът на Памукчии Кадир Бодур разказа, че в селото от много време чакат изграждането на такава зала. Ще свърши чудесна работа - да има къде да се събират хората, пък може и за физкултурен салон да се ползва, каза кметът.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.