Християн Тотев ще се срещне с учениците си в понеделник
Християн Тотев ще се срещне с учениците си в понеделник / СК
Християн Тотев е състезател и треньор, а от понеделник и учител

Световният, европейски и републикански шампион по кикбокс и муай тай Християн Тотев открива нова страница в живота си. Вместо на ринга този път той ще влезе в ... класната стая или по-точно в училищния физкултурен салон. 

Християн Тотев отново е спортист №1 на Шумен

Боецът започва работа като учител по физическо възпитание в Професионална гимназия по селско стопанство и хранителни технологии - Шумен, съобщиха от СК "Шуменска крепост", където той освен състезател е и треньор. 

Учителят не само преподава знания, но и помага на децата в тяхното израстване, за да развият онези житейски умения, които са им необходими, за да постигнат успех, заявява Християн. Според него има разлика между това да се качиш на ринга и да влезеш в класната стая,но е оптимист.
И в залата работим с деца, но това е предизвикателство, казва той и добавя, че е важно да се намери правилният подход.

Християн Тотев завоюва третата си европейска титла по муай тай

Надявам се да предам дисциплината от спорта и на учениците, добавя Християн. Той ще посрещне първите си възпитаници на 13 февруари. 
Договорът му е до края на втория срок на тази учебна година, но се надява контрактът да стане постоянен след това. В момента бъдещият преподавател продължава образованието си в Шуменския университет в степен магистър.