Стефка Петрова от Търговище с награда „Спасител на детството
Стефка Петрова от Търговище с награда „Спасител на детството / Национална асоциация за приемна грижа

Стефка Петрова от Търговище получи наградата „Спасител на детството" на Националната асоциация по приемна грижа в категорията „социален работник". Това се случи във вторник, 25 октомври, по време на церемония по повод 7-мия рожден ден на Асоциацията.
По време на тържеството бяха наградени много хора с големи сърца, разпределени в дузина категории. Инициативата "Спасители на детството" има за цел да отличи за принос в приемната грижа приемни родители, социални работници, осиновители и родни семейства, лекари, учители, журналисти, общини и др. Тази инициатива се провежда за първи път в страната, като Националната асоциация за приемна грижа ще я превърне в традиция.
Стефка Петрова е била номинирана от група приемни родители. „Социален работник за когото терминът "извън работно време" не съществува. Петрова е професионалист, с който спокойно можеш да споделиш ежедневно възникващите трудности и радости свързани с децата в приемна грижа. Това е човекът, на когото ние като приемни родители можем да разчитаме седем дни в седмицата, 24 часа в денонощието. Стефка Петрова е пример за социален работник - отговорен, вещ в своята професия и ангажиран. Пример за подражание от всички останали социални работници." - са написали приемните родители в своите мотиви.