Стартира рехабилитацията на центъра в Шумен
Стартира рехабилитацията на центъра в Шумен / netinfo

Днес ще бъде даден официален старт на проекта за централната градска част на Шумен. Първо ще започнат строителните работи в участъка от „Кристал" до Руски паметник, ще стартира обновяването на северния тротоар на пешеходната зона, като трите фирми - изпълнители ще работят едновременно. Заради строителните дейности ще се наложи поетапно магазините в тази част да бъдат затворени. Максималният срок, за който те ще трябва да затворят врати е от 9 до 11 дни, стана ясно по време на пресконференция днес. Всички собственици и наематели на търговски обекти са били предупредени за това, съобщи зам.-кметът по строителство и екология инж. Иван Йонков. Успоредно с обновяването на северния тротоар ще започне работа и по зелените площи - фрезоване, косене на трева, полагане на поливна система и др.

До 10 дни след старта на първия етап от проекта ще започнат строителните работи и на останалите две зони - пл. "Оборище" и ул. "Христо Ботев" и Градската градина. Заради ремонтните дейности ул."Христо Ботев" ще бъде затворена за около 18 дни , съобщиха от общината. Строителните работи трябва да приключат до 3 месеца.

Проектът за рехабилитация на централната градска част е на стойност близо 6 000 000 лв. и се финансира по Оперативна програма „Регионално развитие".