затворено движение
затворено движение / Dariknews.bg, архив
Движението временно ще бъде преустановено движението по пътя София-Варна близо до с. Панайот Хитово , поради необходимост да бъде изтеглен с помощта на специализирана техника преобърнал се вчера там влекач „Волво“ с добричка регистрация с прикачено към него полуремарке.

До отварянето на пътния участък на водачите на МПС се предлага следния обходен маршрут: за пътуващите в посока гр. София – от разклона за с. Панайот Хитово през с. Камбурово, след което отново се излиза на първокласния път, а за пътуващите в обратна посока – по същия маршрут в обратен ред. 

На място са екипи на сектор „Пътна полиция“ в областната дирекция и на РУ-Омуртаг, които  ще предупреждават водачите и  ще ги насочват към временния обходен маршрут.

на 15 август около 11,10 ч – в близост до разклона за с. Панайот Хитово, правоспособен 45-годишен водач от с. Коларци, област Добрич, управлявайки влекач „Волво“ с добричка регистрация с прикачено полуремарке – също с добричка регистрация, при движение по прав пътен участък поради заспиване е изгубил контрол над управлението на моторното превозно средство, което е излязло извън пътя и се е преобърнало в ляво по посока на движението му.

В резултат на пътния инцидент на превозното средство са нанесени значителни материални щети.

На водача е взета кръвна проба за химическо изследване. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУ-Омуртаг.