Синан Алиев: Не се чувствам виновен за катастрофата край Бяла
Синан Алиев: Не се чувствам виновен за катастрофата край Бяла / netinfo

„Не се чувствам виновен за катастрофата на моста в Бяла, направих всичко възможно да избегна удара”. Това заяви шофьорът на камиона, предизвикал инцидента на 7 декември миналата година Синан Алиев.

Час и половина 24–годишният шофьор на камиона, предизвикал тежката катастрофа, при която загинаха 18 души и други 11 бяха ранени, бе разпитван пред Русенския окръжен съд.

„Не слязох да помагам на хора от автобуса, защото ме беше страх и бях в шок, че ще ме нападнат”. Тези думи на шофьора на камиона предизвикаха гнева на присъстващите в залата близки на загиналите, които са частни обвинители.

Синан Алиев не успя да отговори защо спирачките на камиона са отказали, Според него принципът на работа на моторните спирачки е фалшив. Шофьорът на камиона не си спомни кога за последен път е проверявал спирачната система.

Синан Алиев потвърди пред Русенския окръжен съд, че е купил камиона с настройката и той не е правил никакви промени. „Щом в КАТ камионът е регистриран, аз какво мога да направя” – отговори той на въпрос на прокурора.

Тройната експертиза на моста показа, че съоръжението е построено според изискванията на закона