Шумен със специална награда „Устойчиво и прозрачно управление
Шумен със специална награда „Устойчиво и прозрачно управление / netinfo

Специална награда за устойчиво и прозрачно управление в периода 2008-2012 г. получи Община Шумен от Настоятелството на Фондация за прозрачни регламенти. Наградата е от конкурса за Годишен приз за прозрачност и партньорство в дейността на областните и общинските администрации с цел популяризиране на принципите на доброто управление, информират от пресцентъра на местната администрация. Акцентът в конкурса е върху четвъртия принцип от Стратегията за иновации и добро управление на местно ниво от Валенсия - „Откритост и прозрачност".

В писмо до кмета на Шумен Красимир Костов от Фондацията се казва:
„Надяваме се участието ви в конкурса да ви е помогнало да погледнете на дейността си отвън, през погледа на гражданите и да е подсказало и нови, по-добри решения. Надяваме се администрацията, която ръководите, да продължи да работи по Стратегията за иновации и добро управление на местно ниво. Тъй като 2013 е юбилейна за конкурса, от позицията на петгодишния опит и наблюдения, които натрупахме, Настоятелството на

Фондацията реши да даде на община Шумен специалната награда за устойчиво прозрачно управление за периода 2008-20012 г., която е израз на постоянството в прозрачността на действията на администрацията".

Община Шумен е получила и грамота за участие в конкурс 2012 г., като символ за положените усилия.

Призът се връчва за пети пореден път. Целта е да се мотивират българските администрации да споделят своя положителен опит с колегите си и да се стимулират администрациите да прилагат добрите практики.