Архив
Архив / БК "Шумен"

Отборът на БК Шумен започна със загуба надпреварата в новата Източна конференция на А група за юноши, съобщиха от клуба.

 Нашият тим отстъпи с четири точки – 57:61 от Академик Варна гостуването си в морската столица. Трябва да отбележим, че един от основните отсъстващи за отбора бе Милен Чолаков, който лекува травма. Добрата новина е, че в групата за мача попаднаха няколко от завърналите се от Стар Баскет шуменски баскетболист, които миналата година се състезаваха за отбора на Шумен при кадетите.

Надпреварата в Източната конференция на А група за юноши тази година ще включва осем отбора – Шумен, Академик Варна, Берое Стара Загора, Делфин Бургас, Дунав Русе, Розова долина Казанлък, Светкавица Търговище и Тунджа Ямбол, като големият липсващ ще е Черно море Варна, който ще се включи в юношеската Висша лига.

Баскетболистите на Шумен отстъпиха на Икономически университет - Варна в началото на сезона

Първият двубой за сезон 2017/18 на шуменските юноши с Академик Варна бе равностоен и двата отбора се гонеха в резултата през цялото време. Шумен не влезе добре в мача и варненци се възползваха, като бързо натрупаха крехка преднина. Стара слабост на Шумен се показа още от първите минути – борбата под двата коша. Варненци вземаха повечето борби, което им даде шанс да атакуват по два пъти нашия кош. Допълнително предимство за варненци бе добрата зонова преса 1-3-1, която Шумен не успя да разбие до края на мача. Така Академик се оттегли на почивка с преднина от 6 точки.

Третата четвърт продължи кош за кош, но домакините от Варна отново показаха по-голямо желание в борбата под кошовете, а и защита, успяха да спечелят и тази четвърт с две точки, което качи преднината им до осем. В последната част шуменци излязоха с хъс и след добри изяви в защита успяха да стопят преднината, към средата на четвъртта дори поведохме в резултата с 2 точки, но играта стана накъсана, варненци започнаха да фуалират често. За съжаление шуменци се поведоха по тяхната игра и Виктор Серафимов извърши петия си фаул. Неговото излизане от игра се отрази на организацията в отбора на Шумен, а Академик Варна проявиха характер и успяха да затворят мача в своя полза – 61:57. Освен всичко друго, нашите момчета може да съжаляват за многото пропуски от наказателната линия, над 10 в целия мач, което също бе фактор за загубата.

Следващият мач на юношите е следващата седмица. Приемаме на 26.10.2017 (четвъртък) от 12.00 ч, в зала „Младост“ отборът на Делфин Бургас в изключително важен мач, който може да определи класирането ни в Източната конференция на А група. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.