Шумен се състезава с 9 общини в Битката на градовете
Шумен се състезава с 9 общини в Битката на градовете / netinfo

Състезание „Битката на градовете” ще се проведе в Шумен днес - Денят на спорта от 14:00 часа в зала „Младост”. В надпреварата ще се включат отбори от 10 общини - София, Пловдив, Варна, Бургас, Русе, Плевен, В.Търново, Сливен, Добрич и Шумен ще се проведе в различни часове. Това заяви Найден Косев, директор на Дирекция „Просвета, култура и младежки дейности „ в община Шумен.

Отборите на всяка една община ще се състоят от 12 известни личности - кметове, музиканти, артисти и др. Тяхната задача ще бъде да уцелят баскетболен кош от три различни точки. По броя на събраните точки ще се извърши и класирането. Дарик радио ще излъчва пряко състезанията във всички градове. Победителят в състезанието ще бъде оповестен в края на деня.

Днес в Шумен ще бъдат организирани и състезания по различни спортове, които ще се проведат в залите и спортните площадки в града. Предвидени са състезания по баскетбол, волейбол, айкидо, хандбал, тенис на маса, стрийтбол, крос и др. Очаква се в тези надпревари да се включат около 2000 деца, заяви Найден Косев.