Рали Стари столици
Рали Стари столици / dariknews.bg

Дългогодишният директор на рали Стари столици и председател на СБА Савко Панайотов и председателят на новоучредения клуб „Шумен ауто спорт“ Валери Балабанов потърсиха съдействието на Любомир Христов в неговия приемен ден за провеждане на юбилейното 50-то издание на ралито и на планинското изкачване в памет на Валери Великов. Двамата коментираха, че без подкрепата на кмета, който е председател на организационния комитет, и на общината състезание не може да има. Ралито трябваше да се проведе през миналата година, но се провали заради проблеми с лиценза на Българската федерация по автомобилен спорт.

Кметът изрази готовност да застане зад ралито при положение, че новият клуб има легитимна регистрация и изрядни документи. Христов обясни още, че патентната комисия трябва да излезе с решение по протеста на Петър Минчев за правата над името „Стари столици“ и припомни, че в бюджета за тази година вече са предвидени 30 000 лева.

По думите на Савко Панайотов в скоро време се очаква и развитие по спора за името. От СБА, който организира рали „Стари столици“ през годините, са подали заявка в Патентното ведомство за името „Рали Стари столици“ в отговор на подаденото заявление за притежание на марката от Петър Минчев през миналата година. 

Освен това новият клуб вече е член на Автомобилната федерация на България и има лиценз от Министерството на младежта и спорта, а двете състезания са включени в календара за тази година.

Планинското изкачване  в памет на шуменския пилот Валерий Великов и първи кръг от Националния планински шампионат ще се проведе в началото на месец април. По традиция Рали „Стари столици“ ще бъде организирано в края на септември.  

Той допълни още, че през 2020 г. Шумен отново ще бъде част от рали „България“, като сервизният парк за автомобилите ще бъде разположен в близост до фирмата „Алкомет“ АД и няма да затруднява движението в града.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.