/ ОД на МВР-Шумен
Шофьор на камион дължи над 10 000 лева заради пътен инцидент. Решението за наказанието е на Районния съд в Нови пазар. 

Катастрафата станала на 16 ноември 2015 година между Никола Козлево и село Хърсово. Сигнал за произшествието е подаден в 07:30 часа. Съобщено било, че има пострадали. На място веднага е изпратен патрулен екип и екип на Центъра за спешна медицинска помощ.

Установено било, че водач на лек автомобил „Субару Импреса" с шуменска регистрация се ударил леко при разминаване с идващият отсреща товарен автомобил "Ман".

След удара водачът на „Субару"-то загубил контрол над автомобила и се блъснал челно в „Пежо 306", което се движило зад камиона. От удара са пострадали 58-годишният водач на „Пежо"-то и спътникът му, който е на 60 години, двамата са от село Вълнари. Шофьорите на „Субару"-то - 25-годишен мъж от село Никола Козлево и на камиона - мъж на 26 години от село Вълнари, както и този на третия автомобил са тествани за алкохол, наличие не е установено.

Катастрофа прати двама в болница
ОД на МВР-Шумен

След преглед в болницата в Шумен било изяснено, че 58-годишният мъж е с фрактури на ребра, а спътникът му със счупена дясна ключица. Били настанени в болничното заведение, без опасност за живота. 

Според съдебното решение - водачът на камиона е нарушил правилата за движение по пътищата и така предизвикал средна телесна повреда на двама души, като той се движел с несъобразена скорост и не осигурил достатъчно разстояние между камиона и насрещно движещата се кола. 

Магистратите го освободили от наказателна отговорност и му наложили глоба 5000 лева. Освен нея, шофьорът трябва да заплати по сметка на Районния съд – Нови пазар направените по делото разноски в размер на 5416,38 лв. Той трябва да заплати по сметка на ОД на МВР гр. Шумен и направените по досъдебното производство разноски в размер на 846,50 лв

Присъдата не е окончателна и подлежи на обжалване и протестиране.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари