дрегер архив
дрегер архив / DarikNews.bg

Шестима са установени да управляват под въздействие на алкохол през почивните дни в Шуменско, единият от водачите освен с алкохол бил под въздействието и на опиати.

„Рекордът“ е на 24- годишен жител на село Климент. Той бил спрян за проверка около 03:55 часа на 26 май на бул.“Симеон Велики“ в Шумен. Той бил зад волана на лек автомобил Фолксваген „Пасат“ с шуменска регистрация. Тестът с дрегер отчел 2, 26 промила алкохол в издишания от водача въздух. Отказал да даде кръвна проба за анализ. 

31-годишен мъж от Шумен бил установен да шофира с 1,98 промила алкохол на 26 май в 08:30 часа сутринта. Проверката била извършена на пл.“Кристал“ в града. Мъжът управлявал лек автомобил Ауди с шуменска регистрация. Тестван бил с дрегер, който отчел 1,98 промила алкохол. Последвала проба и с дръг тест, която отчела наличие на „опиати“. Дал е кръвна проба за анализ. 

При извършена проверка около 01:40 часа на 26 май близо до паркинг до хотел на бул.“Симеон Велики“ в Шумен било установено, че местен жител управлява лек автомобил Фолксваген „Туран“ с шуменска регистрация с 1,86 промила алкохол. Водачът е дал кръвна проба за анализ. 

27-годишен мъж от село Ветрище бил установен да шофира с 1,58 промила алкохол. Той управлявал лек автомобил Фолксваген „Пасат“ с шуменска регистрация. Бил спрян за проверка около 23 часа на 25 май на ул.“Тракия“ в село Ветрище. Шофьорът е дал кръвна проба за анализ.

На 27 май около 14:55 часа при извършена рутинна проверка на водач на лек автомобил Опел „Тигра“ с шуменска регистрация било установено, че 43-годишният водач от Шумен шофира под въздействие на алкохол. 

На 23 май около 23:55 часа в Каолиново за проверка бил спрян водач на лек автомобил Ленд Ровър с турски регистрационни  номера. Зад волана бил 41-годишен мъж с постоянен адрес в Каолиново. По време на проверката станало ясно, че освен неправоспособен водачът е седнал зад волана на автомобила и след употреба на алкохол. Тестван е с дрегер, който отчел 1,54 промила алкохол в издишания въздух. 

53-годишен мъж от Шумен, който бил зад волана на лек автомобил Дачия „Логан“ бил задържан за срок до 24 часа в полицейското управление след като бил установен да шофира под въздействие на алкохол, а малко преди това бил участник и в пътен инцидент. Сигнал за произшествието бил получен малко преди 11 часа на 25 май.

Съобщено било, че на ул.“Дедеагач“ в града близо до Зиено е възникнало птп между лек автомобил Дачия и бус. На място пристигнал полицейски екип. При отработване на произшествието станало ясно, че 53-годишният мъж, който бил зад волана на дачията управлява с 1,92 промила алкохол. Отказал да даде кръвна проба за анализ. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари