Проектът „Ползвай безопасно интернет“ е в изпълнение на Стратегията за превенция и ограничаване на агресивното поведение сред децата и учениците в община Шумен
Проектът „Ползвай безопасно интернет“ е в изпълнение на Стратегията за превенция и ограничаване на агресивното поведение сред децата и учениците в община Шумен / dariknews.bg
Видеоуроци за безопасно ползване на интернет за деца съзададоха от СНЦ „Демократично сдружение Искам да знам“.

Проектът им „Ползвай безопасно интернет“, е в изпълнение на стратегията за превенция и ограничаване на агресивното поведение сред децата и учениците в община Шумен.

Основната цел на проекта е чрез интерактивни методи да се провежда обучение  на децата от предучилищна и начална училищна възраст за усвояване на безопасни техники при  използване на интернет.

За целта са създадени две 3-минутни филма. Единият е насочен към децата в предучилищна възраст, а другият към начална училищна възраст.

Те съдържат важни съвети за ползване на интернет – да не се дават лични данни и пароли, както и да не се споделя лична информация с непознати.

Проектът Ползвай безопасно интернет е в изпълнение на Стратегията за превенция и ограничаване на агресивното поведение сред децата и учениците в община Шумен
dariknews.bg


Недялка Русева обясни, че акцентът е към най-малките, тъй като те са най-уязвими. Вече е проведена работна среща с преподаватели, а видеата ще бъдат разпространени в училищата и детските градини в града.

Също така те ще бъдат качени и на свободни видео платформи в Интернет, така че достъп до тях да имат повече хора, включително и родители.

Сумата, с която е реализиран проектът, е 2400 лв., като 15% са осигурени от сдружението, а останалите средства са от Община Шумен.

 За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.