С тържествен ритуал и възстановка на събитията посрещаме Съединението
С тържествен ритуал и възстановка на събитията посрещаме Съединението / netinfo

Община Шумен и командването на Военен гарнизон - Шумен организират на 5 септември, събота, тържествено честване по повод 130 години от Съединението на България.

В 16:00 ч. ще започне тържественият ритуал по полагане на венци и цветя пред Паметника на загиналите във войните шуменци на пл. „Кристал".

В 17:00 ч. в местността „Марашка кория" край с. Мараш, ще започне възстановка на събитията от 1885 г. и полагане на венци и цветя пред паметната плоча. Във възстановката участват НД „Традиция" - регионален клон Шумен и представители на дружеството от Добрич, Русе и Велики Преслав. Ще се включат и шуменските патриотични клубове „Крум Страшни" и „Кан Крум".

Община Шумен е организирала безплатен транспорт за желаещите да се придвижат до Марашката кория. Автобусите ще тръгнат от пл. „Кристал" веднага след приключване на церемонията по полагането на венци и цветя.

На 6 септември /неделя/ в 18:00 ч. в Градската градина ще започне фолклорен концерт с участието на АНТП „Земя живецка", от гр. Живец, Република Полша и шуменския ДТА „Пъргавелче".