РИОСВ-Шумен
РИОСВ-Шумен / РИОСВ - Шумен
Учениците от 5 „а“ и 5 „в“ клас на СУ „Панайот Волов“, представители на „Булекопак“ и „Грийнех“- организации за управление на отпадъци и експерти от РИОСВ отбелязаха Европейската седмица за намаляване на отпадъците (ЕСНО) 2019 г.

Двудневната инициатива бе по покана на екоинспекцията и имаше за цел да разясни на подрастващите идеята на разделното събиране на отпадъци и пътя, по който те стигат до регионалното депо. С две презентации децата бяха запознати с това кои отпадъци са опасни и защо и как да рециклираме. По – късно те се включиха в играта „Познай верният отговор“. Победителите в състезанието получиха индивидуална награда, а за всички участници бяха предвидени рекламни материали, грамота за участие и иглолистно дърво, за което децата да се грижат в училище.
  
Европейската седмица за намаляване на отпадъците (EWWR) е инициатива за насърчаване на прилагането на информационни действия за устойчиво използване на ресурсите и управление на отпадъците, по време на една седмица. Тази година изданието се провежда от 16 до 24 ноември 2019 г., а тематичния фокус е образование и комуникация по темата за отпадъците .