Ремонтират покрива на Фабулис с 68 000 лв.
Ремонтират покрива на Фабулис с 68 000 лв. / снимка: Дарик-Шумен, архив

68 000 лв. от фонда за бедствия и аварии към бюджета на община Шумен ще бъдат заделени за спешен ремонт на покрива на спортно-развлекателния комплекс „Фабулис". Предложението за отпускането сумата за ремонт на покрива на сградата бе одобрено с 28 гласа „за" и 2-ма „въздържал се", по време на днешното заседание на местния парламент.

В първоначалното предложение на общинска администрация исканата сума за ремонт бе малко над 141 000 лв. По време на дебатите на днешната последна за мандата сесия на местния парламент обаче предложението бе коригирано. Първоначалните ремонтни дейности ще бъдат за посочената сума от 68 000 лв., а остатъкът ще бъде осигурен от общинския бюджет за 2012 г.

До коригирането на сумата за старта на ремонта се стигна, след като общината не посочи източник за осигуряването на пълната необходима сума от 141 000 лв. Искане за това направиха членовете на бюджетна комисия към местния парламент. Припомням, че в края на 2010 г. община Шумен взе спортно-развлекателния комплекс, след като фирмата инвеститор и концесионер на Летния театър не изпълни условията по договора си и той бе прекратен с решение на местния парламент.