Разкриха извършител на измама, продал 900 литра вода вместо нафта за 1620 лв.
Разкриха извършител на измама, продал 900 литра вода вместо нафта за 1620 лв. / DarikNews.bg, архив

За 43-годишен мъж от видинското село Покрайна е установено, че е извършител на крупна измама - продал вода, вместо обещаните 900 литра дизелово гориво, съобщиха от ОД на МВР - Търговище.

На 23 август измамникът е въвел в заблуждение мъж от Попово под предлог, че му продава 900 л дизелово гориво, разпределено в 30 туби от по 30 литра, и му отнел сумата от 1620 лв.

Познат на потърпевшия му позвънил, че някакъв мъж продавал нафта на по-ниски цени, отколкото в бензиностанциите - по 1,80 лв. за литър. Мъжът от Попово се заинтересувал, тъй като имал камион, за който използвал като гориво нафта, взел телефонния номер и се свързал с предлагащия офертата. Станало ясно, че сделката трябва да се осъществи в Търговище, където потърпевшият дошъл. Непознатият за него видинчанин го чакал на паркинг в близост до завод "Терем", където бил наредил тубите. 42-годишният мъж му предал гореспоменатата сума,  и непознатият заминал с нея.

След като се оказало, че в тубите вместо нафта има течност, подобна на вода, която имала мирис на ацетон, потърпевшият подал сигнал в полицията.

По случая е образувано досъдебно производство.